Пол Манафорт отримав другий вирок: всього 7,5 роки тюрми

19:00, 13.03.2019
Пол Манафорт отримав другий вирок: всього 7,5 роки тюрми

Пол Манафорт розкаявся у вчиненому (фото: CNN)

13 березня колишній політтехнолог Партії регіонів і керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт був засуджений до понад 3,5 "додаткових" років ув'язнення.
 
Про це повідомляє The New York Times.
 
Суддя Емі Берман Джексон Федерального окружного суду у Вашингтоні засудила Манафорта через скоєння ним низки злочинів - відмивання грошей, перешкоджання правосуддю, неповідомлення про лобістську роботу, яка принесла йому десятки мільйонів доларів протягом більш ніж десяти років.
 
"Важко переоцінити кількість брехні та обсяг шахрайства, а також кількість грошей", - зазначила суддя Джексон про справу Манафорта.
 
7 березня суд у США дав Полу Манафорту 3,9 років в'язниці за шахрайство. 
 
Відповідно, в цілому, після вироків двох судів Манафорт отримав 7,5 років в'язниці.
 
Раніше Манафорт заявив, що розкаюється у скоєному і що після ув’язнення восени 2018 року він став іншою людиною, багато переосмислив. Також він наголосив, що має 66-річну дружину, а самому лобісту невдовзі виповниться 70, і попросив суддю дозволити йому провести з дружиною якомога більше часу.
 
Прокурори звинувачували його у системному ухилянні від податків та в змові проти США, оскільки не маючи офіційного статусу лобіста він від 2006 року до майже 2018 говорив з представниками влади США різних щаблів і ніколи не говорив, що за ці розмови бере грошову винагороду від іноземців. А саме від російського олігарха Олега Дерипаски та від уряду екс-президента України Віктора Януковича.