Росія відмовляється врегулювати конфлікт на Донбасі до виборів в Україні - Волкер

16:31, 17.02.2019
Росія відмовляється врегулювати конфлікт на Донбасі до виборів в Україні - Волкер

(фото РадіоСвобода/Serhii Nuzhnenko)

Росія не проявляє інтересу до зустрічі на рівні спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова.

 

Про це заявляє Курт Волкер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

Вона не бажає вживати дій щодо врегулювання конфлікту на Донбасі під час президентської компанії в Україні.

 

"Ми завжди за те, щоб зустрітися і поговорити. Росія не проявляє ніякого інтересу або прогресу з цього питання. За фактом вони сказали, що не хочуть нічого робити під час президентських виборів", - сказав Курт Волкер.  

 

Говорячи про стан імплементації Мінських угод, спецпредставник Держдепу зазначив: "Мінські угоди надзвичайно важливі, і нам би хотілося, щоб їх було реалізовано. Мир, відведення важкого озброєння, якщо нам вдасться створити умови для проведення виборів, амністії, імплементації спеціального статусу, відновлення українського контролю і суверенітету над територією. Це те, про що говорять мінські угоди, і ми всі підтримуємо їх. Необхідно тільки імплементувати їх".

 

При цьому він визнав, що Мінські угоди не працюють належним чином. "Вони ніколи не працювали добре, оскільки Росія відмовлялася їх імплементувати. Ніколи не було припинення вогню, відведення важкого озброєння або співпраці з цього питання", - пояснив Курт Волкер.