Екс-міністр Микола Рудьковський потрапив до психіатричної лікарні в Москві

18:32, 23.11.2018
Екс-міністр Микола Рудьковський потрапив до психіатричної лікарні в Москві

Микола Рудьковський проходить психіатричну експертизу після того, як він приїхав до Москви після жбурляння каміння в бік посольства Росії

Колишній міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський потрапив у Москві до психіатричної лікарні для проведення експертизи.

Про це повідомляє російська агенція "Інтерфакс".

Адвокат Миколи Рудьковського просив Басманний суд Москви відпустити екс-депутата від "Партії регіонів" під заставу в 10 мільйонів рублів.

Однак, суддя Юлія Сафіна вирішила продовжити арешт Миколи Рудьковського до 27 січня.

Судове засідання відбувалося без Миколи Рудьковського. Виявилося, що він із 6 листопада перебуває на стаціонарній комплексній психіатричній експертизі в інституті ім.Сербського.

Нагадаємо, 28 вересня в Москві затримали Миколу Рудьковського за звинуваченнями у нападі на посольство Росії. 14 червня 2014 року він кинув камінь в бік представництва Росії в Києві.

Микола Рудьковський у Росії звинувачується в тому, що він, діючи в групі з членами "Правого сектора", брав участь у псуванні майна посольства Росії в Києві, яке закидали камінням, яйцями, фарбою. Збиток, завданий будівлі, оцінили в 15 млн рублів.



Адвокат Миколи Рудьковського стверджує, що його підзахисний лише частково визнає провину: камінь він кинув лише один, і той не долетів.

Як повідомляла "УМ", Миколою Рудьковським цікавляться і українські правоохоронці: його було оголошено в розшук "Інтерполу" у справі про викрадення екс-голови ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського.