Глава Міноборони Степан Полторак звільнився з військової служби

17:07, 13.10.2018
Глава Міноборони Степан Полторак звільнився з військової служби

Полторак звільняється з армії, але залишиться на посаді міністра оборони України (фото: facebook.com/generalpoltorak)

Голова Міністерства оборони України Степан Полторак звільнився з військової служби.
 
Про це заявив президет Петро Порошенко 13 жовтня під час виступу на урочистих заходах вшанування військових України, передає "Українська правда".
 
Він зауважив, що Полторак не подав у відставку. Він залишиться на посаді міністра оборони України.
 
"Звільнення з військової служби - це є не покарання, це не є свідченням недоліків у роботі. Навпаки, з урахуванням урочистості церемонії, яка проходить напередодні Дня захисника України, ідеться про суспільне визнання її якості та високої значимості", - заявив Порошенко.
 
Як заявив президент, відповідно до вимог закону про нацбезпеку, з 1 січня  2019 року посаду міністра оборони України має посідати цивільна особа.
 
"Виходячи з цього, Степан Полторак подав відповідний рапорт (про звільнення, - ред.), і я його прийняв", - сказав Порошенко. 
 
Він додав, що закон узгоджено з партнерами України по НАТО і така процедура передбачена, одже "рішення цілком відповідає духу і букві закону". 
 
"Цінуючи визначальний внесок Полторака у відродження ЗСУ і Нацгвардії України, я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством",  - зазначив Порошенко. 
 
Також глава держави вручив Полтораку орден Богдана Хмельницького I ступеня. 
 
Як повідомляла "УМ", Верховна Рада 20 вересня підтримала історичні зміни до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО.