Порошенко і канцлер Курц домовилися про рік української культури в Австрії

17:17, 04.09.2018
Порошенко і канцлер Курц домовилися про рік української культури в Австрії

Порошенко зустрів Курца на ганку Маріїнського палацу в Києві (фото: facebook.com/petroporoshenko)

Президент України Петро Порошенко і канцлер Австрії Себастьян Курц у вівторок, 4 вересня, дійшли згоди, що 2019 рік у Австрії буде проголошений роком української культури. 
 
Про це глава української держави розповів за підсумками переговорів з канцлером країни. Відповідне відео з'явилося на сторінці Порошенка у Facebook.
 
"Ми домовилися, що 2019-й рік ми проголосимо роком української культури в Австрії. І культурна дипломатія є дуже надійним і ефективним інструментом для розвитку відносин між нашими народами, країнами. Культура - це ключ від сердець і України, і Австрії. Це зробить наші народи ближчими", - зазначив президент України.
 
Окрім того, Петро Порошенко висловив надію, що Україна і Австрія продовжуватимуть співпрацю на всіх рівнях, тому запросив австрійського президента з візитом в українську державу.
 
"Я впевнений у тому, що ми будемо продовжувати цю ефективну співпрацю на всіх рівнях. На рівні президентів ми чекаємо пана президента з візитом. Я попросив пана Себастьяна передати моє запрошення. Також ми запросили австрійську делегацію на річницю Голодомору в листопаді", - зазначив гарант.
 
Після зустрічі з дипломатами в Авдіївці президент направив пропозиції про можливе шефство Австрії над одним з населених пунктів.
 
 
"Ми направили пропозиції про можливе шефство Австрії, як я зазначив на зустрічі з дипломатами в Авдіївці, над одним з населених пунктів. І сьогодні ми ретельно опрацьовуємо ці позиції", - додав Порошенко. 
 
Як відомо, президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц уранці у вівторок, 4 вересня, розпочали переговори тет-а-тет, повідомила прес-служба президента.
 
Зазначається, що Порошенко зустрів Курца на ганку Маріїнського палацу в Києві.
 
Перед початком зустрічі у форматі тет-а-тет канцлер Австрії зробив запис у Книзі почесних гостей. За результатами переговорів заплановані спільні заяви лідерів обох країн.