Під посольством Росії в Києві поставили 366 хрестів із фото загиблих під Іловайськом

11:32, 29.08.2018
Під посольством Росії в Києві поставили 366 хрестів із фото загиблих під Іловайськом

Хрести перед посольством Росії (фото: Іван Татауров / Facebook)

Під посольством Росії в Києві поставили 366 хрестів із фото загиблих до четвертої річниці Іловайської трагедії.

Активісти зібралися у середу, 29 серпня, у День пам’яті загиблих учасників АТО, під посольством Росії, щоб нагадати, хто справді винен у розв’язанні війни та загибелі українських солдат і добровольців, а також мирних мешканців.

Для акції перекрили Повітрофлотський проспект у Києві, адже хрести із фотографіями та іменами полеглих воїнів зайняли майже всю проїжджу частину навпроти представництва держави-агресора.

На акцію прийшли декілька десятків людей, серед них військові та ветерани АТО, активісти та рідні загиблих.

Вони тримають у руках прапори України та плакати.

Учасники вимагають покарати президента Росії Володимира Путіна за загибель українських бійців під Іловайськом у 2014 році.

Перед хрестами, просто на землі, недбало кинуті фотографії російських генералів та керівників силових відомств, які безпосередньо втілювали плани Володимира Путіна із захопленя України та керували введенням російських військ на Донбас у 2014 році.

Нагадаємо, за даними українських військових, під час російської атаки на Іловайськ загинуло понад 200 військових регулярної армії РФ. Ця цифра не враховує ліквідованих найманців із Росії та осіб, які перебувають у громадянстві України, воюючи на боці ворога.



Як повідомляла "УМ", в Дніпрі недбало прикопали речі бійців, загиблих під Іловайськом, які мали зберігатися в поліції як речові докази.

Спогади бійця-медика, який пройшов Іловайський котел та вистояв у ДАПі, читайте в "УМ".

У третю річницю Іловайська генерал Ігор Гордійчук на очах у курсантів поцілував фото загиблих героїв.