Гендиректор ЧАЕС Грамоткін звільняється через конфлікт із керівництвом Мінекології

10:12, 28.07.2018
Гендиректор ЧАЕС Грамоткін звільняється через конфлікт із керівництвом Мінекології

Ігор Грамоткін очолював ЧАЕС із серпня 2005 року (фото: сайт ЧАЕС)

Генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін заявив, що подає у відставку через конфлікт із керівництвом Міністерства екології та природних ресурсів України.

Про це йдеться на сайті ЧАЕС.

"Спроби раціонального підходу у вирішенні ситуації, що склалася призвели до того, що конфлікт, пов'язаний із фінансуванням підприємства й починався, як виробничий, прийняв глибоко особистий характер", - заявив Ігор Грамоткін.

Він вважає, що через конфлікт його виключили зі складу української делегації на Асамблеї Донорів.

"Вперше за 20 років директор Чорнобильської АЕС не був допущений до участі в цьому принципово важливому заході, не мав можливості взяти участь в обговоренні критичних питань, пов'язаних із реалізацією проектів, замовником яких є ЧАЕС", - додав директор ЧАЕС.

Своїм звільненням Ігор Грамоткін хоче привернути увагу до ситуації, в якій він не в змозі "забезпечити погашення заборгованості до пенсійного фонду, гарантувати виплату заробітної плати персоналу та покриття поточних витрат підприємства".

Нагадаємо, Мінекології наразі очолює Остап Семерак. Чи пов’язаний конфлікт Ігоря Грамоткіна з ним особисто, чи з іншими особами, наразі не повідомляється.

Ігор Грамоткін очолив ЧАЕС у 2005 році.

Як повідомляла "УМ", у зоні відчуження створять завод з перероблення ядерних відходів.