Поблизу британського Солсбері двоє людей отруїлися речовиною «Новічок»

09:41, 05.07.2018
Поблизу британського Солсбері двоє людей отруїлися речовиною «Новічок»

Чарлі Роулі і Дон Стерджесс - постраждалі від "Новічка" в Еймсбері

Британська поліція заявила, що чоловік і жінка, яких знайшли без свідомості у містечку Еймсбері поблизу британського Солсбері, де 4 місяці тому отруїли Сергія та Юлію Скрипалів, теж отримала ураження нервово-паралітичною отрутою "Новічок".

Про це повідомляє ВВС.

Пара - Чарлі Роулі і Дон Стерджесс - у критичному стані у лікарні. Їх знайшли непритомними у будинку в Еймсбері у суботу.

При цьому у їхньому минулому не було нічого, що б змушувало припускати, що пару отруїли умисне, вважають у поліції.

Правоохоронці Британії наразі не пов’язують випадок отруєння Чарлі Роулі і Дон Стерджесс з Еймсбері із отруєнням Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері.

Асистент комісара поліції Ніл Басу заявив, що поки що неможливо підтвердити, що нервово-паралітичний агент, яким отруїли пару у Еймсбері - із тієї ж партії, що й той, яким отруїли Скрипалів. Проте поліція збирається це перевірити.

Пан Басу додав, що предметів, через які відбувся контакт із отрутою, поки що не знайшли.

Наразі слідчі складають детальну мапу пересування пари у години до отруєння і застерігають жителів цієї місцевості не підбирати невідомих предметів.Розслідування очолив контртерористичний підрозділ британської поліції.

Як зазначає кореспондент ВВС з питань безпеки Ґордон Корера, найбільш імовірною поки що є гіпотеза, що це були залишки того "Новачка", яким у березні цього року отруїли Сергія і Юлію Скрипалів.

Як повідомляла "УМ", у сусідньому з британським Солсбері місті були виявлені дві людини без свідомості. Чоловіка та жінку відправили до лікарні в Солсбері. Водночас очевидці повідомляли, що евакуйовували постраждалих у спеціальних захисних костюмах, які були схожі на ті, що використовували експерти під час розслідування отруєння Скрипалів.

Нагадаємо, Організація із заборони хімічної зброї підтвердила отруєння Сергія та Юлії Скрипалів "Новічком", який виготовлявся в Росії.

Британська прем’єрка Тереза Мей звинуватила Росію в хімічній атаці на території її країни. Через це із понад 30 країн вислали російських дипломатів. Росія відмовляється визнавати, що отрута вироблена та привезена із РФ.