Депутати Лещенко, Наєм і Заліщук випали з правління ДемАльянсу

15:55, 20.11.2016
Депутати Лещенко, Наєм і Заліщук випали з правління ДемАльянсу

Члени нового правління ДемАльянсу. (Фото з ФБ-сторінки партії)

Народні депутати від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та Мустафа Найєм більше не є членами правління партії «Демократичний Альянс».

 

Про це повідомлено на сторінці партії у Facebook.

 

«Переобрано співголів ДемАльянсу. Вітаємо Вікторію Пташник та Василя Гацька. Дякуємо Світлані Заліщук за плідну роботу!», - йдеться у повідомленні.

 

«ДемАльянс» також оприлюднив світлину нового керівництва партії.

 

Зокрема, до правління партії увійшли Артем Романюків, Максим Черкасенко, Владислав Оленченко, Євгенія Матейчук і Ігор Андрійченко.

 

Зазначимо, що 19 листопада партія провела ХІІ позачерговий з’їзд, на якому і було переобрано керівництво.

 

Делегати з’їзду висунули співголовою партії депутатку Заліщук, але вона узяла самовідвід. Тож співголовою партії було обрано позафракційного депутата Вікторію Пташник.  Іншим співголовою залишився Василь Гацько.

 

Водночас, з’їзд «ДемАльянсу» закликав президента України Петра Порошенка відмовитися від балотування на другий термін.

 

«Не побачив у правлінні ДемАльянсу прізвищ вже колишнього співголови Світлани Заліщук, а також Мустафи Найема і Сергія Лещенка. Якщо офіційну публічну причину Сергія ще можу пригадати, то по Світлані і Мустафі це стало для мене сюрпризом. А обраним співголовам Вікторії Пташник і Василю Гацьку – удачі», - написав на своїй сторінці у Facebook політолог Артем Стельмашов.

 

Нагадаємо, що 14 листопада народних депутатів Світлану Заліщук, Мустафу Найєма, Наталію Новак і Віталія Чепиногу виключили з міжнародних делегацій, мотивуючи це членством депутатів в інших партіях.

 

У липні 2016 року до складу правління «ДемАльянсу» увійшли 11 осіб, зокрема, народні депутати Мустафа Найєм, Вікторія Пташник, Сергій Лещенко, співголови Василь Гацько та Світлана Заліщук, колишній заступник міністра освіти та науки Олег Дерев'янко, а також колишній заступник міністра екології Світлана Коломієць.