Порошенко назвав заяви Росії про тероризм безглуздими та цинічними

21:26, 10.08.2016
Порошенко назвав заяви Росії про тероризм безглуздими та цинічними

Порошенко жорстко відреагував на звинувачення Кремля в тероризмі. (АП)

Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму є безглуздими та цинічними.
 
Так Президент України Петро Порошенко прокоментував повідомлення Федеральної служби безпеки Росії про запобігання терактам, які нібито готувати співробітники Головного управління розвідки Міноборони України і звинувачення Путіна в тероризмі.
 
"Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі", - заявив глава держави.

На його думу, такі "фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України".
 
Петро Порошенко запевнив, що Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах, а отже - не практикує використання будь-яких терористичних заходів для припинення деокупації Криму.
 
"Саме Росія вже давно щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття", - зазначив Президент України.
 
При цьому Порошенко запевнив, що Росії не вдасться своїми провокаціями дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства, а також добитися скасування санкцій.
 
Глава держави закликав Кремль зосередитися на дотриманні основоположних норм міжнародного права та виконанні Мінських домовленостей, в тому числі через використання механізмів Нормандського формату.
 
Нагадаємо, сьогодні ФСБ Росії заявила про нібито запобігання 8 серпня терактів в Криму, звинувативши в їх підготовці ГУР Міноборони України.
 
Після цього Україну в тероризмі звинуватив президент Росії Володимир Путін, який назвав "безглуздою" заплановану зустріч "нормандської четвірки" в Китаї.

Також російська спецслужба заявила, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів в ніч з шостого на сьоме серпня 2016 року в районі міста Армянська в анексованому Криму виявили ​​групу диверсантів. При затриманні терористів загинув співробітник ФСБ Росії.
 
Заяви російської спецслужби спростували в СБУ. "Україна не захоплює і не повертає силою свою територію, і не буде цього робити. Я можу вам точно сказати", - сказав радник глави СБУ Юрій Тандин.
 
Інформацію про роботу в Криму українських диверсійно-розвідувальних груп спростували також в Міноборони. "Подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію і агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострова", - наголошується в заяві відомства.
 
У свою чергу, секретар РНБО Олександр Турчинов назвав заяву ФСБ Росії по "запобіганню" ними "терактів в Криму", нібито підготовлених українською розвідкою, брехливою і безпідставною. "Істерична і брехлива заява Федеральної служби безпеки РФ не має ніяких підстав, крім спроб окупантів нагнітати і загострювати ситуацію на тимчасово захоплених українських територіях", - заявив він.