Російські терористи завдали $7 млрд збитків сфері української культури

19:14, 28.04.2023
Російські терористи завдали $7 млрд збитків сфері української культури

Так сьогодні виглядає Свято-Георгіївський скит

Від початку повномасштабного вторгнення російські злочинці знищили або зруйнували чимало культурних об´єктів. Наразі збитки у сфері української культури сягають майже 7 млрд.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв´ю «Інтерфакс-Україна».

 

«Збитки у сфері культури ми оцінюємо зараз у близько 7 млрд доларів. І це не тільки через бомбардування, а взагалі втрати доходів та іншого. Тому коли ми говоримо про відновлення, завжди звертаємо увагу на те, що відновлення також має відбуватися у сфері культури»,– наголосив міністр. 

 

Водночас Ткаченко зазначив, що за останній рік в Україні зафіксували збільшення рівня відвідуваності культурних подій приблизно на 10%. 

 

«Це означає, що люди хочуть читати, хочуть відвідувати театри, принаймні відчувати смак звичайного мирного життя, яке було до широкомасштабної війни»,– додав глава відомства.

 

Нагадаємо, росіяни зруйнували чимало культурних об'єктів. Майже рік тому окупанти прицільним ударом знищили Свято-Георгіївський скит Святогірської лаври УПЦ МП. 

 

Станом на 18 квітня в Україні зруйновано або пошкоджено понад 550 об'єктів внаслідок російської агресії.

 

Як повідомляла УМ, за попередніми підрахунками, росія від свого вторгнення завдала природі збитків на 2 трильйони гривень.