Стрічка «Памфір» зібрала в українському прокаті 11 млн грн

18:23, 18.04.2023
Стрічка «Памфір» зібрала в українському прокаті 11 млн грн

Наразі прокат стрічки «Памфір» триває (Фото з відкритих джерел)

Українська стрічка «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука за чотири прокатних тижні зібрала уже 10 483 980 грн.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Державне агентство з питань кіно у Фейсбуці.

 

«Після четвертого вікенду прокату «Памфір» зібрав 70 920 глядачів, а касові збори склали 10 483 980 грн», - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначають у відомстві, прокат стрічки «Памфір» триває. Також у Держкіно нагадують, що події фільму розгортаються у західних областях України напередодні традиційного карнавалу Маланка.

 

За сюжетом, Памфір повертається додому після тривалої відсутності, щоб возз’єднатися з сім’єю. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію і змушує його звернути на ризикований шлях з незворотніми наслідками.

 

Як відомо, у 2019 році «Памфір» став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку. Стрічка також здобула підтримку Польського Інституту Кіно (PISF), швейцарського фонду Visions Sud Est, одного з найвідоміших європейських фондів, які фінансують експериментальне кіно Hubert Bals Fund, французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde, міжнародного фонду Goteborg Film Fund та Чернівецької обласної державної адміністрації.

 

Як повідомляла УМ, найкасовішим в історії українського кінопрокату мультфільмом став український повнометражний анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», що зібрав за місяць прокату 98 634 367 грн бокс-офісу.