Диригент Костянтин Старовицький загинув у бою на Краматорському напрямку

15:21, 06.04.2023
Диригент Костянтин Старовицький загинув у бою на Краматорському напрямку

Костянтин Старовицький загинув на фронті, обороняючи Україну від російського агресора. (facebook.com/KyivOperaTheatre)

Захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув на фронті музикант і диригент Костянтин Старовицький.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Національний академічний духовий оркестр України, де Старовицький працював фаготистом.

 

«Сьогодні оркестр поніс непоправну втрату. Захищаючи нас з Вами, захищаючи всю Україну, на Краматорському напрямку, загинув наш колега Костянтин Старовицький», - йдеться у повідомленні.

 

Також про загибель музиканта сповістила і Національна філармонія України. 

 

«На війні загинув музикант, диригент, батько і син. Герой - Костянтин Старовицький. Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким, друзям, побратимам і колегам»,– йдеться у повідомленні.

 

У соцмережах колеги згадують загиблого Старовицького.

 

 

«Страшна звістка…Сьогодні на Краматорському напрямку, загинув мій колега, диригент та чудовий музикант Костянтин Старовицький. Ми колись разом працювали над виставою… Костя диригував, я співала. Мріяли про сцену, зібрали гарну команду. Тепер він гратиме свою музику разом з Небесним оркестром»,– написала співачка Ангеліна Карпенко.

 

"Прекрасний музикант, виконавець, мій учень по оркестровці. Я пам’ятаю його цікаві перекладення опер Россіні для дерев'яних ансамблів. Завжди товариський, любив музику. Костя, я завжди тебе пам’ятатиму і мені дуже шкода, що сталося таке горе", – відреагувала композиторка, професорка Леся Дичко.

 

Костянтин Старовицький народився 30 жовтня 1982 року в Броварах. Закінчив оркестровий факультет Національної музичної академії України. Поставив на сцені Київської опери комічну оперу Гаетано Доніцетті "Ріта", яка принесла чотири номінації на театральну премію "Київська пектораль 2016".

 

З перших днів повномасштабного вторгнення служив старшим стрільцем відділення роти охорони Броварського районного територіального центру. Потім продовжив нести службу на Харківщині.

 

У нього залишилася неповнолітня донька Єва, дружина Сніжана та старенька мама.

 

Як повідомляла УМ, при виконанні бойового завдання, під час російського авіаудару 5 квітня по військовій частині на Чернігівщині  загинула жінка – воїн, дружина героя - атовця Сергія Ющенка - Катерина.