Поведінку московських попів у Лаврі перевірить поліція - Ткаченко

16:14, 30.03.2023
Поведінку московських попів у Лаврі перевірить поліція - Ткаченко

Прихожани УПЦ МП брутально себе поводили і не допустили комісію з приймання-передачі державного майна в приміщення лаври (facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua)

Міністерство культури  звернулося до поліції, оскільки комісія з приймання-передачі державного майна національного заповідника "Києво-Печерська лавра" не змогла розпочати роботу через перешкоджання.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр Олександр Ткаченко в Facebook.

 

«Маємо констатувати, що через фізичні перешкоди з боку УПЦ МП комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" не змогла розпочати роботу сьогодні. Представники монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована. До того ж, численні невідомі особи перешкоджали потрапляння членів Комісії всередину будівлі. По факту перешкоджання роботи комісії було подано заяву в поліцію», - зазначив Ткаченко. 

 

Міністр додав, що брутальна поведінка представників УПЦ МП щодо представників комісії глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога. При цьому міністр запевнив, що комісія продовжить свою роботу в будь-якому разі.

 

Як повідомляла УМ, представники УПЦ МП, попри вимогу залишити святиню 29 березня, станом на ранок 30 березня все ж лишаються в лаврі і навіть провели богослужіння в одному з храмів

 

Комісію Міністерства культури, яка мала проводити інвентаризацію майна "Києво-Печерського заповідника", не пустили до лаври прихожани УПЦ МП. Їх підбурював це робити сам намісник Павло.

 

Він також пригрозив журналістам побити їх палицею. Національна спілка журналістів заявила про масові порушення прав роботи журналістів біля Києво-Печерської лаври і що звернеться до поліції.