Письменник Жадан у США «наговорив» на 10 авто для ЗСУ

10:14, 17.03.2023
Письменник  Жадан у США «наговорив» на 10 авто для ЗСУ

"В якості фінансової звітності спеціально для міністерства культури та інформаційної політики додаю фото", - написав Сергій Жадан. (Фото: Фейсбук Сергій Жадан)

Сергій Жадан завершив гастролі по містах США. На концертах харківський письменник, поет та музикант збирав кошти для ЗСУ.

 

Як інформує УМ, про це письменник повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

 

«Друзі, мої літературні виступи в Америці закінчилися. Дякую всім, хто приходив, слухав, ставив питання. Приємно було всіх вас бачити, приємно, що вас було так багато.

 

Дякую агенціям artlive та moloko за організацію, логістику та адміністрування.

 

Головне - завдяки вам, із квитків, донатів та аукціонів зібрали на потреби війська близько 55 тисяч доларів.

 

Переводячи на тверду украіїнську валюту - це більше десяти автівок для ЗСУ. Це до розмови про те, чи варто українських артистів випускати за кордон займатися волонтерством. - написав Сергій  Жадан.

 

За його словами, на ці кошти планується придбати понад 10 автівок для ЗСУ.

 

Нагадаємо, в рамках цього турне, на аукціоні у Нью-Йорку продали прапори Добровольчого підрозділу "Хартія" (Харків), підписані бійцями в Бахмуті.

 

Він також написав, що в якості фінансової звітності спеціально для міністерства культури та інформаційної політики додає фото. На ньому письменник розглядає доларову банкноту з купи інших банкнот на дивані. 
 
Нагадаємо, що раніше стендапер Андрій Щегель розповів, що втік з України, виїхавши за квотою Мінкульту для артистів.
 
Як повідомляла "УМ", після цього міністерство ініціювало запровадження жорсткішого порядку отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.