Євробачення: виїзд гурту TVORCHI за кордон під загрозою через митців-втікачів

19:24, 12.03.2023
Євробачення: виїзд гурту TVORCHI за кордон під загрозою через митців-втікачів

Ми маємо надію, що справедливість візьме гору, зрадники будуть покарані, а нам дадуть можливість працювати на благо країни та на бренд України. (Фото: Інстанрам tvorchi_official)

Війна в Україні внесла свої корективи щодо учасників Євробачення від України. Виступ колективу та їх участь у промозаходах перед Євробаченням наступного тижня, що має відбутися в столиці Кенії Найробі – опинилися під загрозою.

 

Як інформує УМ, про це TVORCHI пишуть в Інстаграмі.

 

Вони нагадали, що залучили завдяки благодійним концертам мільйони доларів на військову амуніцію, автівки, медичне обладнання, речі першої необхідності для переселенців.

 

Але сьогодні, за словами TVORCHI, робота всіх артистів опинилася під загрозою через "митців"-зрадників, які виїхали та не повернулися в Україну.

 

"Під питанням наш виступ у місті Найробі наступного тижня, куди USAID запросив нас виступити на відкритті муралу в рамках проєкту "Стіна" та повпливати там на рівень антиукраїнської пропаганди.

 

Під питанням наша участь у всіх промозаходах перед "Євробаченням" та можливість представити свою країну і творчість там найкращим чином", - йдеться у дописі.

 

TVORCHI зазначили, що сподіваються: справедливість візьме гору, зрадники будуть покарані, а їм дадуть можливість працювати на благо країни та на бренд України.

 

Нагадаємо, що раніше стендапер Андрій Щегель розповів, що втік з України, виїхавши за квотою Мінкульту для артистів. Після цього міністерство ініціювало запровадження жорсткішого порядку отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку. 

 

Як повідомляла УМ, на конкурсі «Євробачення-2023», за результатами фіналу національного відбору, Україну представлятиме електронний гурт Tvorchi з піснею Heart of Steel.