Оголошено «дитячих» лауреатів премії імені Лесі Українки за 2022 рік

13:05, 16.03.2023
Оголошено «дитячих» лауреатів премії імені Лесі Українки за 2022 рік

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогла 42-річна київська письменниця Олеся Мамчич із книжкою віршів для дітей «Як правильно ревіти?» (видавництво “Ранок”)

Уряд присудив премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2022 рік.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Міністерства Культури.

 

Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджують за твори, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

 

Визначає лауреатів Комітет з присудження Премії, МКІП подає узгоджені пропозиції до Кабінету Міністрів України. Цьогоріч Премію присудили у 3 номінаціях. Розмір грошової частини премії за перемогу у кожній з номінацій – 20 тисяч гривень.

 

На сайті Мінкультури назвали імена переможців.

 

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва»: Мамчич Олесі Олександрівні – письменниці – за книжку «Як правильно ревіти?».

 

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва», Садовенко Оксані Ігорівні – художниці – за оригінальне художнє оформлення книжки «Ти і Малевич».

 

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва»: Ципіній Ірині Володимирівні – режисеру-постановнику Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва (м. Львів) за створення вистави «Пливе човен».

 

Як повідомляла УМ, до списку номінантів на цьогорічну міжнародну Букерівську премію потрапив відомий український письменник Андрій Курков із романом «Львівська гастроль Джимі Хендрікса».