Книжковий Оскар: «Видавництво Старого Лева» – найкраще серед дитячої літератури в Європі

10:54, 07.03.2023
Книжковий Оскар: «Видавництво Старого Лева» – найкраще серед дитячої літератури в Європі

У видавництві сказали: "Ми щасливі, що цього року нам вдалося не лише представити Україну на події світового рівня, зустрітися з колегами-видавцями з інших країн, але й здобути таку важливу перемогу для нас та нашої країни!" (Фото: Фейсбук Видавництво Старого Лева)

«Видавництво Старого Лева» отримало перемогу в BOP-2023 – Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year в категорії Європа.

 

Як інформує УМ, про ц е повідомлила пресслужба видавництва у Фейсбуці.

 

У Видавництві наголосили, що нагорода вручається найкращим видавцям з усього світу в номінаціях з шести географічних регіонів (Африки, Центральної та Південної Америки, Північної Америки, Азії, Океанії та Європи).

 

«Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав», — розповіли у видавництві.

 

У інших номінаціях перемогли:

 

Африка — Trinta zero Nove (Mozambique)

Азія — Wonder House Books (India)

Центральна та Південна Америка — Editorial Amanuta (Chile)

Північна Америка — La courte échelle (Canada)

Океанія — Magabala Books (Australia)

 

Нагадаємо, що минулоріч у європейській номінації перемогло латвійське видавництво Liels un mazs.

 

Як повідомляла УМ, український письменник Віталій Запека отримав Всеукраїнську літературну премію імені Всеволода Нестайка за книжку «Полінка» видавництва Vivat.