Поет Артем Полежака «Химера» отримав контузію під Кремінною

22:48, 15.02.2023
Поет Артем Полежака «Химера» отримав контузію під Кремінною

Поет-воїн Артем Полежака з позивним «Химера». (facebook.com/Artem Polezhaka)

Відомий харківський поет і захисник України Артем Полежака з позивним «Химера» отримав контузію під час обстрілу позиції ЗСУ з ворожого танку на Луганщині. 

 

Наразі поет-воїн, який є стрільцем у 3-му батальйоні 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії України, перебуває у шпиталі.

 

Як інформує Україна молода, про це Артем Полежака повідомив у своєму Facebook  в середу.

 

Захисник України не вказав, де саме зазнав ураження, але з попередніх його постів стає зрозуміло, що він тримав оборону в районі міста Кремінна, де точаться запеклі бої.

 

«Якщо ви не знали, як виглядає контужений Полежака, то ось. Пі*арський танк розібрав нашу позицію на запчастини. Мені прилетіло буквально в 50 см від голови, отямився, засипаний піском, нічого не розуміючи. Шапочку потіряв», – написав поет.

 

 

І додав, що осколок снаряду влучив в його коліматорний приціл на автоматі та пошкодив його. Мовляв, пристрій відправився до «каліматорної Вальгали».

 

 

«Тепер в мене з'явилася нова супєрспособность - видихати повітря через вуха. В голові гуде, недочуваю (шо в моєму віці, в принципі...), а главне, слєгонца порушено координацію і не можу довго йти. Ну нічо, зранку сестра зробила крапельницю, дала таблеток, і я вже в теплі, так шо, 4.5.0», – додав Полежака.

 

Заважимо, що Артем Полежака після початку повномасштабного вторгнення росії став до захисту Батьківщини.

 

Кілька днів тому поет заочно отримав звання найсексуальнішого українського митця за версією премії «Золотий ліфон».

 

 

Як повідомляла «УМ», у жовтні 2017 року перевтомлений поет Полежака присів перекурити на підвіконня і випав з вікна. Лікарі відмовлялися допомогти без грошей і спочатку сприйняли його за бомжа. Це спричинило скандал у культурних колах Харкова.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літературний фестиваль «П’ятий Харків» пройшов під звуки сирен у жовтні 2022 року.