Оксана Черкашина нагороджена за роль у «Клондайку» на фестивалі у Палм-Спрінгз

18:32, 16.01.2023
Оксана Черкашина нагороджена за роль у  «Клондайку» на  фестивалі у Палм-Спрінгз

Акторка Оксана Черкашина нагороджена за виконання ролі Ірки у стрічці «Клондайк»

Українська акторка Оксана Черкашина, яка виконала головну роль у стрічці Марини Ер Горбач «Клондайк», отримала нагороду на Міжнародному кінофестивалі у Палм-Спрінгз (США).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

 

«Акторка здобула нагороду у категорії «Найкраща жіноча роль у міжнародному фільмі» за роль Ірки у стрічці «Клондайк» Марини Ер Горбач»,- йдеться у повідомленні.

 

Фільм «Клондайк» представляла режисер. «Мене сильно вразила реакція глядачів. Було багато запитань про Україну та роботу над стрічкою, але справжньою несподіванкою стало те, як сильно фільм зачепив глядачів спогадами про досвід еміграції, депортації, вимушеного переселення і попри все — бажанням жити», - зауважила Марина Ер Горбач.

 

 

Кінофестиваль у Палм-Спрінгз є одним із найзнаковіших у світі і щороку у січні відзначає найкращі міжнародні фільми. У попередні роки FIPRESCI prize для найкращої акторки на Palm Springs IFF отримували Йоанна Куліг («Холодна війна»), Агата Руссель за головну роль у «Титані», Ізабель Юпер («Elle»).

 

Як відомо, «Клондайк» буде повторно показано на Sundance Film Festival у програмі знакових фільмів останніх років.

 

Як повідомляла УМ, Південній Кореї на кінофестивалі український фільм «Битва за Україну» отримав нагороду. Стрічку створили у Хмельницій області в старовинному Кам’янці-Подільському.