Народний артист Богдан Бенюк очолив Театр на Подолі

12:05, 09.11.2022
Народний артист Богдан Бенюк очолив Театр на Подолі

Художній керівник Театру на Подолі Богдан Бенюк. (facebook.com/TeatrnaPodoli)

Український актор театру та кіно, народний артист України, Богдан Бенюк призначений художнім керівником Київського академічного драматичного театру на Подолі.

 

Як інформує Україна молода, дане призначення відбулося згідно з наказом Департаменту культури КМДА від 4 листопада 2022 року, передає Театр на Подолі в соцмережах.

 

«У Театру на Подолі є художній керівник! Набрав чинності наказ про призначення на посаду Богдана Бенюка.

 

У кожного корабля має бути капітан, інакше буря зіб'є його з курсу. Щасливі від того, що далі нас поведе друг Віталія Малахова, один з небагатьох, хто розуміє який він справжній Театр на Подолі.

 

Сказати, що ми вітаємо в нашій сім'ї недоречно, бо Богдан Михайлович давно її частина, та тепер він її голова», - йдеться у повідомленні театру.

 

Зауважимо, що Київський академічний драматичний театр на Подолі був створений у 1987 році на чолі з Віталієм Малаховим, який до того був головним режисером Київського Театру естради.

 

У репертуарі театру – "Емігранти" з Тарасом Цимбалюком, "За двома зайцями", "Механічний апельсин" тощо.

 

Як повідомляла «УМ», оновлений Київський академічний драматичний театр на Подолі відкрили на Андріївському узвозі у 2017-му році. Тоді його вигляд викликав неабиякий резонанс у суспільстві.

 

Нагадаємо, нещодавно у Кропивницькому відсвяткували 140-річчя створення першого українського професійного театру.