Вдома та за кордоном: гурт «Без Обмежень» зібрав 8 мільйонів гривень на допомогу ЗСУ

26.10.2022
Вдома та за кордоном: гурт «Без Обмежень» зібрав 8 мільйонів гривень на допомогу ЗСУ

Гурт «Без Обмежень».

Від перших тижнів повномасштабної війни український гурт «Без Обмежень» включився на допомогу Батьківщині, яка воює.

 

За ці вісім місяців хлопці дали десятки концертів в Україні та за кордоном. На карті їхньої концертної діяльності — практично всі великі міста Європи та України.

 

А ще — військові полігони і шпиталі, зруйнований Ірпінь, столичне метро та інші, часто зовсім несподівані, концертні майданчики.

 

Нині вже є чітке розуміння, що робити, як і чим ти можеш допомогти своїй країні. Але так було не одразу.

 

«Перші кілька днів було несприйняття реальності. Я відволікаюсь на щось, спілкуюся з кимось, а потім згадую, що нас третій день обстрілюють. Психіка важко перебудовувалася та не хотіла сприймати цю дійсність, — зізнається фронтмен гурту Сергій Танчинець. — З творчої точки зору — я два тижні взагалі думати про музику не міг. Але за тиждень-два ми звиклися з цим станом речей. Підсвідомість прийняла нові обставини».

 

Музикант додає, що коли ти не воюєш у лавах ЗСУ, то маєш зробити все можливе, щоб їм допомогти.

 

«Я більш-менш відома людина, яка має можливість концентрувати довкола тих, хто може фінансово допомагати, — додає він. — Тому я та мій гурт займаємось публічно-активними справами, які акумулюють фінанси».


І роблять хлопці це дуже успішно. Восени вони перетнули океан, аби дати низку концертів в Північній Америці. З благодійним туром під назвою «Вільні люди» вони проїхалися містами США та Канади.

 

Гурт відвідав у цих країнах дев’ять великих міст: Філадельфію, Нью-Йорк, Детройт, Чикаго, Монреаль, Торонто, Маямі, Сан-Франциско, Ванкувер. Охочих послухати музику гурту і долучитись до збору коштів було багато.

 

Кожне місто зустрічало повними залами, де панувала справжня атмосфера єднання. Адже в цей важкий доленосний час всі українці прагнуть зробити внесок у нашу спільну перемогу над ворогом.


За результатами туру гурт зібрав 180 тисяч 590 доларів (або 8 мільйонів гривень). Усі ці кошти вже скеровано на купівлю пікапів, дронів та інших необхідних речей для потреб Збройних сил України.


«Важливість цих концертів не в тому, аби просто поконцертувати. Ці концерти покликані об‘єднати нашу з вами допомогу воюючій українській державі. І кожен, хто прийшов на концерт, зробив фізичний внесок у боротьбу з ворогом. Кожен квиток на наш концерт перетвориться на авто, теплик чи дрон. Дякуємо кожному, хто був з нами. Ми робимо велику справу для нашої дер­жави та її свободи», — прокоментував Сергій Танчинець, фронтмен гурту «Без Обмежень».


 «Без Обмежень» і надалі продовжує свій тур за кордоном, щоб збирати кошти для ЗСУ. Найближчим часом хлопці планують виступити в країнах Балтії, Польщі та Ізраїлі.

 

«Дякуємо, що ходите на концерти українських артистів (українських не за паспортом, а за змістом!). Разом із вами робимо велику справу!», — наголошують музиканти на сторінці гурту в фейсбуці.