Книговидавнича галузь України потребує підтримки - Ткаченко

19:17, 20.10.2022
Книговидавнича галузь України потребує підтримки - Ткаченко

Щоб зберегти книговидавничу галузь, необхідно відновити зруйновані бібліотеки, а також закупити для них нові книжки

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час відкриття Франкфуртського книжкового ярмарку заявив, що Україні потрібна підтримка, щоб зберегти книговидавничу галузь, відновити зруйновані бібліотеки, а також закупити для них нові книжки.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав в Телеграмі.

 

«Вчора розпочався Франкфуртський книжковий ярмарок. Це одна з найбільших та найвпливовіших книжкових подій світу, що продовжиться до 23 жовтня. Цьогоріч на ярмарку Український інститут книги та Goethe-Institut в Україні представляють національний стенд від України «Наполегливість існування». Він має власну сцену для спеціальної й публічної програми англійською та німецькою мовами, де експонуються понад 40 видавців з України», - написав міністр.

 

 

Він зазначив, що під час заходу нагадав, у якому світі сьогодні живе Україна - під постійними обстрілами та в режимі літературного геноциду з боку загарбників. За його словами, попри війну, в Україні запускають нові проєкти, що відповідають часу. Однак країні також потрібна підтримка, щоб зберегти книговидавничу галузь, відновити зруйновані бібліотеки й закупити нові книжки для них.

 

Франкфуртський книжковий ярмарок проходитиме 19-23 жовтня. Його девіз – «Слова поєднують світи» (Wordsconnect Worlds).

 

Як повідомляла УМ, Міністерство культури та інформаційної політики заявило, попри війну в Україні продовжують свою роботу майже 12 тисяч бібліотек. Також до Всеукраїнського дня бібліотек була підготовлена статистика про роботу цих установ.