Ахтем Сеітаблаєв планує прем’єру фільму «Мирний-21» на Покрову

18:44, 27.08.2022
Ахтем Сеітаблаєв планує прем’єру фільму «Мирний-21» на Покрову

«Мирний-21» – це історія луганського прикордонного загону.

Ахтем Сеітаблаєв — режисер воєнної драми «Мирний-21» розповів, що має надію, що глядачі побачать стрічку у жовтні, у День захисників і захисниць,
 
Як інформує Україна молода, про це він розповів в інтерв’ю сайту «Крим. Реалії», що є проектом «Радіо Свобода».
 
«Я сподіваюся, [фільм вийде] 14 жовтня, у День захисників і захисниць, Покрови, День українського козацтва, День створення УПА. Або у крайньому випадку 6 грудня, на День Збройних сил України. І сподіваюся, що ми й у Херсоні зробимо прем’єру. Щодо Бахчисарая цього року – не знаю, але наступного року – обов'язково й у Бахчисараї», – каже кінорежисер.
 
Як планувалося до великої війни, прем'єра стрічки на основі сценарію про захист Луганського прикордонного загону, мала відбутися 30 квітня, на День українського прикордонника. 
 
Однак Ахтем Сеітаблаєв пішов на фронт, і зараз є начальником служби зв'язків зі ЗМІ 241-ї окремої бригади ЗСУ, а прем’єри українських фільмів переносяться.
 
Нагадаємо, «Мирний-21» – це історія луганського прикордонного загону, бійців якого проросійські бойовики та російські спецслужби марно намагалися змусити зрадити свою країну. Фільм заснований на реальних подіях червня 2014 року. 
 
Образ головного героя, командира прикордонного загону Олександра Авдєєва ґрунтується на персоналії Сергія Дейнека, голови Державної прикордонної служби України, який у червні 2014 року очолював Луганський прикордонний загін. У стрічці встиг знятися актор Паша Лі, якого на початку березня російські окупанти вбили в Ірпені. 
 
Як повідомляла УМ, в Ірпені розпочалися зйомки фільму про вторгнення росії в Україну. Стрічка про повномасштабне вторгнення рф буде складатися з трьох частин та матиме назву "ZЛО".