Музеї Одеси отримають ґрант на $100 тисяч від ЮНЕСКО

14:44, 30.07.2022
Музеї Одеси отримають ґрант на $100 тисяч від ЮНЕСКО

Серед переліку культурних пам’яток, що отримають грант від ЮНЕСКО — Одеський національний Художній музей

ЮНЕСКО  і волонтерський проєкт Museum for Change нададуть двом одеським  музеям, Держархіву та департаменту культури ОВА ґрантову підтримку обсягом у 98 тисяч доларів.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє у Фейсбуці керівник Одеського художнього музею Олександра Ковальчук.
 
«Отримала звістку, що UNESCO підписали контракт з Museum for Change. Більше ніж 3 місяці перемовин, десятки документів, 20 узгоджень-переузгоджень, відтермінувань, додаткових процедур $98 тис, що будуть витрачені в Україні»,- зазначила Ковальчук.
 
За її словами, ґрант на реалізацію окремих проєктів отримають, зокрема, Одеський художній музей, Одеський музей сучасного мистецтва, Державний архів Одеської області та департамент культури Одеської ОВА.
 
Як відомо, Олександру Ковальчук призначили т.в.о. директора Одеського художнього музею після смерті керівника цього закладу художника Олександра Ройтбурда.
 
17 грудня 2021 року депутатська більшість Одеської облради проголосувала за передачу в державну власність майна комунальної установи «Одеський художній музей», перепідпорядкувавши заклад безпосередньо Міністерству культури та інформаційної політики.
 
Як повідомляла УМ,рашисти  в Україні руйнують і знищують об’єкти української культурної спадщини.Міністерство культури та інформаційної політики на кінець червня  зафіксувало 396 таких епізодів.