Гурт KOZAK SYSTEM презентував кліп «Азов - сталь» на честь оборонців Маріуполя, відео

13:51, 24.05.2022
Гурт KOZAK SYSTEM презентував кліп «Азов - сталь» на честь оборонців Маріуполя, відео

Фронтмен KOZAK SYSTEM Іван Леньо під час запису кліпу «Азов - сталь» у Шаргороді. (facebook.com/kozaksystemband)

Український рок-гурт KOZAK SYSTEM презентував нову пісню «Азов – сталь» , яку присвятив героїчним захисникам Маріуполя.

 

Також музиканти представили кліп на пісню, знятий у місті Шаргород Вінницької області, адже саме там війна зібрала частину KOZAK SYSTEM та знімальну групу на чолі з Вікторією Квіткою, яка працювала над двома попередніми відео гурту.

 

Як інформує Україна молода, кліп «Азов - сталь» вже виклали на офіційних сторінках гурту в соцмережах, а також на Youtube-каналі колективу.

 

Автором композиції став трубач гурту Сергій Соловій, який написав її буквально за півгодини.

 

«Ця пісня - з тих, що пишеться за півгодини. В цей час серце зупиняється і з’являються гіркі сльози гордості, а мелодія і слова народжуються одночасно. Слава Захисникам Міста Марії! Героям Слава!», - каже Сергій.

 

Відео на нову пісню «Азов - сталь» було знято у символічному місці — на імпровізованій «Голгофі» у Вінницькій області.

 

Локацію було обрано не випадково: у Шаргороді є унікальна хресна дорога — одна з західних практик богослужінь, в основі якого покладають спогади віруючих про шлях Ісуса Христа на Голгофу. Символічно, що саме на імпровізованій Голгофі і було відзняте відео «Азов - сталь», присвячене захисникам Маріуполя.

 

Як повідомляла «УМ», фронтмен KOZAK SYSTEM Іван Леньо з початку повномасштабної війни рф проти України є добровольцем в лавах патрульної поліції Києва.

 

Гурт також нещодавно заспівав для армії на благодійному концерті у Львові. 

 

«Кожен з нас пильно спостерігав за подіями, які відбувалися в Маріуполі, і кожен з нас сподівався, що підмога якимсь чином зможе дістатися до захисників “Азовсталі”, але, на жаль, цього не сталося: хлопці і дівчата були вимушені здатися в полон задля того, щоб зберегти свої життя і в першу чергу вивезти поранених і тих, кому була життєво необхідна допомога», - каже лідер рок-гурту.

 

Фронтмен додає, що на тлі цих переживань у трубача Сергія й виникли текст та мелодія майбутньої пісні і він у відеорежимі записав її і переслав хлопцям. Оскільки KOZAK SYSTEM знаходились не разом, то вирішили відреагувати терміново: їм здалося, що з цього може виникнути справжній гімн полку «Азов». Вони зібралися у містечку Шаргород і весь день провели у зйомках.

 

«На той момент я дуже погано почувався: за цей час було багато переїздів і зокрема з передової, куди я в черговий раз відвозив хлопцям необхідні речі. Фактично ледь стояв на ногах і, можливо, саме це дозволило мені якомога правдивіше передати той біль, який вочевидь відчував кожен захисник Маріуполя, розуміючи, що підмоги напевно не буде і не виключено, що на них чекає вірна смерть. Передати ці емоції справді дуже непросто. Їх треба прожити», - каже Леньо.

 

Фронтмен KOZAK SYSTEM констатує: «Ми вважаємо цих людей абсолютними героями, символом Незламності, символом віри у Перемогу, віри в Україну. Низький уклін кожному захиснику Маріуполя. Ми дуже сподіваємося, що буде знайдений механізм, який дозволить визволити їх з полону!».

 

 

Текст пісні "Азов - сталь"

 

Марія свята, ти їх збережи

Мене не жалій - я вже на межі

 

Ти бачила все, тут Бога нема

Тут тільки вогонь і свіжа зола

 

Моє серце - сталь!

Моя кров - Азов!

 

Не плач моя люба!

Воскреснемо знов!

 

Моє серце - сталь!

Моя кров - Азов!

 

Не плач моя люба!

Воскреснемо знов!

 

У темряві бачу я очі твої

Повір, тут ми всі нестерпно живі

 

Повір, що я чую молитву твою

За тебе, за неньку, за вас тут стою

 

Моє серце - сталь!

Моя кров - Азов!

 

Не плач моя люба!

Воскреснемо знов!

 

Моє серце - сталь!

Моя кров - Азов!

 

Не плач моя люба!

Воскреснемо знов!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підвалі Маріуполя дівчина прийняла складні пологи, консультуючись у чат-боті з лікарем з Києва.