Книга «Україна. Їжа та історія» потрапила одразу у дві номінації престижної міжнародної премії Gourmand Awards.
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Український Інститут.
У повідомленні зазначається, що історико-гастрономічне видання про кулінарні традиції кожного регіону України отримало номінації у категоріях «Історія кулінарії» та «Східна Європа».
Організатори зазначають, що премію було засновано у 1995 році Едуардом Куантро, а шанс потрапити у список нагород Gourmand Awards складає всього 1%.
Премія обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі.
Щороку вони відзначають найкращі кулінарні та винні книги, друковані чи цифрові, а також кулінарне телебачення, а нагороду премії Gourmand Awards порівнюють з «Оскаром» за кіно.
Вважається, що Gourmand Awards — це унікальна можливість побудувати імідж культури харчування в країні, показати світові її дух.
До видання "Україна. Їжа та історія" ввійшли рецепти популярних і незвичайних страв української та кримськотатарської кухонь, історії та розповіді про культуру їжі та гостинності в Україні.
Над книгою працювала команда шеф-кухарів і дослідників гастрономічних студій з різних регіонів України.
"Україна. Їжа та історія" – перше видання, яке представляє розмаїття кухні України в регіональному, національному та смаковому вимірі.
Книгу видав Український інститут спільно із сайтом «Їжакультура» українською та англійською мовами. Вона представляє українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України.
Електронна версія книги доступна на сайті Українського інституту.
Як раніше інформувала Україна молода, українську народну казку «Котигорошко» читатимуть в Японії державною мовою країни.