Фільми «Земля Івана» і «Родима пляма» відзначені на кінофестивалі у Казахстані

11:27, 09.12.2021
Фільми «Земля Івана» і «Родима пляма» відзначені на кінофестивалі у Казахстані

Два українські фільми відзначені на кінофестивалі у Казахстані

Два українські фільми  «Земля Івана» і «Родима пляма» отримали нагороди кінофестивалю в Казахстані. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба Держкіно. 

 

«Створена за підтримки Держкіно документальна стрічка "Земля Івана" режисера Андрія Лисецького отримала нагороду IX Міжнародного кінофестивалю студентських та дебютних фільмів "Бастау" в Казахстані. Картину визнано Найкращим неігровим фільмом у документальній секції кінофестивалю»,— йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що «Земля Івана" – дебютна стрічка у режисерській творчості Андрія Лисецького. У фільмі йдеться про художника-самоука Івана Приходька, який на собі доводить, що гармонія з природою приносить душевний спокій та щастя. Стрічку створено кінокомпанією "Магіка-фільм" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

Також серед переможців "Бастау" – ще одна українська стрічка "Родима пляма" Марії Шевченко, що  отримала нагороду як Найкращий короткометражний неігровий фільм. 

 

У кінострічці "Родима пляма" режисерка документує свою подорож до окупованого Криму в пошуках критично важливих відповідей: чи може її важкохвора мама мати більш стерпне життя і як цього досягти? Як досягти близькості, коли викривлена свідомість? 

 

Фільм створено Лабораторією з кіновиробництва для молодих митців INDIE LAB.

 

Як зазначають у Держкіно, місією кінофестивалю "Бастау" організатори вбачають співпрацю між кінематографістами Європи та Азії, підтримку та просування їхніх робіт, підвищення інтересу до створення кінофільмів різних жанрів. 

 

Як повідомляла УМ, украінська акторка Іванна Сахно долучиться до акторського складу серіалу «Зоряні війни».