Акторка Лія Ахеджакова виступила із сміливою промовою на Театральній премії «Зірка Театрала»

10:20, 08.12.2021
Акторка Лія Ахеджакова виступила із сміливою промовою на Театральній премії «Зірка Театрала»

Російська акторка Лія Ахеджакова виступила з яскравою промовою. (Фейсбук журналу «Театрал»)

Радянська й російська артистка Лія Ахеджакова отримала нагороду у почесній номінації «Легенда сцени». Під час церемонії вручення премії глядацьких симпатій «Зірка театрала» у московському «Театрі Вахтангова» вона розгромила зі сцени владу. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє newsyou.info

 

У своєму зверненні артистка виступила на підтримку так званих «іноагентів», торкнулася актуальних соціальних і політичних проблем у Росії.

 

Виступ Лії Ахеджакової супроводжувався гучними аплодисментами присутніх на церемонії

 

«Ми виходимо на сцену, щоб транслювати смисли. А зараз смисли стали змінюватися. Історична пам'ять народу, трагічна пам'ять загортається в гарну легенду, яку нам пхають. І її треба дотримуватися, інакше виникне товариш Бастрикін (глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін – Ред.), – сказала вона.

 

Акторка висловила обурення тим фактом, що у сучасній Росії найкращим представникам інтелігенції присвоюють звання «іноагентів», а по суті, шпигунів.

 

«Це ж шпигун, котрий за гроші ходить, нюхає, на нас доносить і який руйнує наше життя. Оце іноагент. Але чому звання іноагенту присвоюється зараз найкращим людям професії? Найкращим! Найкращі журналісти, найкращі правозахисники. Мій друг Лев Пономарьов – іноагент!», – наголосила акторка.

 

Зазначимо, що Лія Ахеджакова не приховує своїх опозиційних щодо чинної російської влади поглядів та неодноразово відкрито висловлювала підтримку Україні у протистоянні з РФ.

 

Раніше Народну артистку Росії Лію Ахеджакову викликали до Слідчого комітету Росії, де влаштували їй допит в рамках перевірки вистави «Перший хліб» за скаргою громадської організації «Офіцери Росії».

 

Як повідомляла УМ, незабаром українська акторка Іванна Сахно долучиться до акторського складу серіалу "Зоряні війни".