Місько Барбара похований у Харкові напередодні Покрови

01:42, 14.10.2021
Місько Барбара похований у Харкові напередодні Покрови

Попрощатися з Міськом Барбарою до Свято-Дмитрівського храму у Харкові приїхали журналісти, музиканти, артисти. (Фото: Суспільне Харків і Олени Рофе)

Фронтмен і співзасновник культового гурту «Мертвий півень» Михайло Барбара, який раптово помер у віці 49 років, похований на кладовищі №2 у Харкові напередодні Покрови, 13 жовтня.

 

Попрощатися з Міськом Барбарою до Свято-Дмитрівського храму у Харкові приїхали журналісти, музиканти, артисти і актори харківського театру "Арабески", де працював померлий.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила директор Благодійного фонду родини Алчевських-Бекетових Олена Рофе.

 

«Завтра буде свято. А сьогодні ми поховали Міська Барбару. Міська, що зібрав до свого серця Львів і Харків, і перетворив ці два міста в одну творчість, пісню, роздум.

 

Дякуємо тобі, Акторе і Філософе, за відкриття Харкова в дзеркалі твоїх блакитних очей, за любов, яка йшла від тебе, за пісні, що будуть лунати і далі. Пишаємось і дякуємо, що ти обрав наше місто для життя. А тепер і не тільки.

 

Світла тобі пам’ять, Друже. Харків любить тебе, Харків плаче за тобою», - написала після похорону Олена Рофе у Facebook в ніч на четвер.

 

Як пише Суспільне Харків, з музикантом і актором приїхали попрощатися письменник Сергій Жадан, журналіст Богдан Логвиненко, радник голови правління Суспільного Зураб Аласанія, народний депутат Микола Княжицький, ведучий і музикант Роман Чайка, який грав у "Мертвому півні".

 

За словами Романа Чайки, він дізнався про смерть Міська після свого ефіру на «5 каналі» і спочатку не повірив: "Думав, це якийсь дурнуватий жарт".

 

"Місько був Міськом завжди. Він був однаковим за сценою і на сцені", - сказав Чайка.

 

І додав, що учасники гурту думали про нові проєкти.

 

За словами лікарів, які відомі Чайці, смерть Міська настала через інфаркт. Не всі, хто хотів попрощатися з Барбарою, змогли приїхати до Харкова, сказав ведучий. Частина близьких людей проживає за кордоном.

 

 

Тоді як Микола Княжицький розповів, що 1 жовтня бачився з Міськом у Харкові. Вони ходили пам'ятними місцями.

 

"Він так любив це місце і так багато про це розповідав, що відчувалося, що ця українська тяглість по суті живе в ньому. Він продовжує те, що почали і не змогли завершити інші. Ми пішли до квартири Шевельова, він говорить: "Давайте зайдемо". А там було зачинено. "Ні, ви мусите ще раз приїхати, і ми обов'язково повинні туди зайти". Він жив планами, майбутнім, говорив про свої концерти, про свій альбом, який прекрасний Харків", - розповів Княжицький.

 

"І я дуже хочу, щоб ми в пам'ять про Міська продовжили цю тяглість", — додав нардеп.

 

 

Після служби у Свято-Дмитрівському храмі Міська Барбару поховали у Харкові на кладовищі №2.

 

Як повідомляла «УМ», відомий львівський музикант та вокаліст Михайло Барбара раптово помер в Харкові у понеділок, 11 жовтня. Через місяць (14 листопада) йому мало виповнитися 50 років.

 

Ця звістка шокувала багатьох друзів, колег та прихильників виконавця.