Музей у Пирогові запрошує на святкування Покрови

19:14, 12.10.2021
Музей у Пирогові запрошує на святкування Покрови

Свято організовує Національний музей народної архітектури та побуту України (facebook.com/pyrogiv)

Концерт за участю гурту «Гайдамаки», а також дефіле народних автентичних костюмів під назвою «Україна молода» підготував для своїх відвідувачів з нагоди свята Покрови Національний музей народної архітектури та побуту України.

 

Як передає «Україна молода», святкове дійство розпочнеться 14 жовтня о 14:00 на співочому полі музею.

 

«14 жовтня – унікальний день, в якому поєднуються одразу три великі свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва та День захисників та захисниць України. Енергетично заряджений день, тому і святкувати його будемо енергійно», - наголошують на фейсбук-сторінці музею.

 

У концертній програмі - запальні хіти рок-гурту «Гайдамаки», чарівна STEBELSKA & «Українські Барви», виступи оркестру ГУ ДСНС у м. Києві «Вогнеборець» та солістів вокальної студії «СПІВ».

 

 

Крім цього на відвідувачів чекають  фотовиставка і дефіле народних автентичних костюмів «Україна молода» (за підтримки громадської організації «Краса без кордонів», Національної спілки фотохудожників України та Арт-об'єднання "Kyivphotos-Hall 2012»). Початок – о 15:30.

 

Свято організовує Національний музей народної архітектури та побуту України разом з ДП «Кримський дім».

 

«Сердечно запрошуємо Вас в #МузейПростоНеба на найяскравіше свято осені», - зазначають організатори.

 

Водночас у закладі нагадують, що з 1 жовтня змінилися ціни на вхідні квитки до музею. Так, вартість квитка для дорослого тепер становить 100 грн (раніше – 80 грн), для дитини від 6 до 9 років - 25 грн, для дитини від 10 до 17 років, студентів та пенсіонерів – 50 грн, квиток «святковий»  - 100 грн.

 

Нагадаємо, доїхати до скансена можна від станції метро «Іподром» або «Виставковий центр» маршрутним таксі № 507 або тролейбусом № 11 до кінцевої зупинки.

 

Як повідомляла "УМ", до Покрови відома російська дослідниця Тетяна Таїрова-Яковлева, яка спеціалізується на періоді Гетьманщини, презентувала чергову книгу про гетьмана Івана Мазепу в Цитаделі Батуринської фортеці на Чернігівщині.