Сільський скульптор Віктор Голуб зліпив зі снігу українців на волах

19:27, 15.02.2021
Сільський скульптор Віктор Голуб  зліпив зі снігу українців на волах

На Черкащині у селі Шевченкове Звенигородського району місцевий житель Віктор Голуб зі снігу виліпив  фігури українського подружжя на волах.

 

Як передає УМ, про це пишуть «Вісті Черкащини».

 

Колоритну скульптуру поставив біля свого двору. Чоловіку знадобилося 3 дні, щоб доробити свій витвір. Проблеми виникли через обледеніння снігу.

 

«Я цю фігурі ледь доліпив. – зізнається пан Голуб. – Трохи не доробив і відклав на наступний день – мороз вдарив. Сніг кришиться. Доводилося гріти автофеном і так працювати. Трудився по пів дня 3 доби. Сама гарба метрів 3 завдовжки. Разом з волами – 6 метрів».

 

 

Каже, що планував виліпити кілька персонажів.

 

«Я планував багато, але не дозволяє погода, – пояснює чоловік. – Навіть якщо й буде відлига, то все одно навряд чи щось вдасться виліпити. Сонце вийде і все швидко розтане. Хотів ще зробити козака й козачку, які б цілувалися. Мали б бути три метри у висоту. Сніг спеціально заготовлював і вивозив з двору. Та не вийшло через морози».

 

Як повідомляла "УМ", Віктор Голуб давно став відомим завдяки своїм сніговим скульптурам. У різні роки створював велетенські казкові та історичні персонажі. Займається цим ще з 80-их років. Але торік, через відсутність снігу, сільський скульптор«пропустив». Зате цього року все надолужив.