Фільм «Номери» за п'єсою Олега Сенцова презентували у мережі

14:59, 20.01.2021
Фільм «Номери» за п'єсою Олега Сенцова презентували у мережі

"Номери" вийшли в онлайн-прокат

Український фільм "Номери", знятий за п'єсою Олега Сенцова, тепер можна дивитись онлайн.

 

Іронічну антиутопію "Номери" презентували у кінотеатрах у листопаді 2020 року. Стрічка була гучною прем'єрою вітчизняного кіно, адже її екранізував Ахтем Сеітаблаєв. Сюжет почерпнули з однойменної п'єси Олега Сенцова, що також викликало цікавість у публіки. Тепер, як повідомляє Держкіно, "Номери" вийшли в онлайн-прокат.

 

Фільм доступний для перегляду на платформі Sweet.tv. Підписники онлайн-кінотеатру зможуть дивитись "Номери" безкоштовно.


Антиутопія розповідає про ув’язнене суспільство, яке стоїть на шляху боротьби зі своїми страхами та прагненням отримати свободу. За сюжетом, 10 героїв беззаперечно підкорюються правилам і законам, які диктує їхній верховний правитель Нуль. Ніхто з них не має імені та навіть не може обирати, в кого закохуватись: всі життєві питання диктує система. І головні герої звикли бігати по колу та робити все, що прописано у правилах. Це продовжується, поки у їхні будні не вривається чужинець.

 

Не знаючи місцевих законів, він показує, що жити можна по-іншому. Всього одна людина у світі Номерів руйнує пасивний спокій жителів і заохочує їх до свободи.

 

"Стрічка створювалась тоді, коли режисер Олег Сенцов перебував за ґратами в Росії. На жаль, кінотеатральний прокат "Номерів" збігся з карантином вихідного дня і більшість людей не змогли переглянути один із найочікуваніших фільмів 2020 року. Ми отримали численні повідомлення від українців з питанням: "Як можна ще подивитись фільм?" Тепер я дуже радію, що стрічка доступна в онлайн-кінотеатрі", – розповіла продюсерка Анна Паленчук.

 

 

Як повідомляла УМ, прем’єра фільму відбулася у рамках спеціальної програми 70-го Берлінського кінофестивалю у лютому цього року.

 

Картина є копродукцією України (435 FILMS) та Польщі (Apple Film Production) за підтримки Міністерства культури України та Польського інституту кіно.є

 

Серед виконавців ролей — Олександр Ярема, Віктор Жданов, Денис Роднянський. Пластично-музичну стилістику стрічки створювали сербський композитор Мілош Єліч, який, зокрема, готував аранжування відомих пісень «Океану Ельзи», та українська хореограф-постановник Олена