Українська співачка Наталія Папазоглу перемогла у конкурсі Тюркбачення-2020

16:39, 21.12.2020
Українська співачка Наталія Папазоглу перемогла у конкурсі Тюркбачення-2020

Українська співачка Наталія Папазоглу з міста Калуш на Прикарпатті.

Українська співачка Наталія Папазоглу з міста Калуш на Прикарпатті перемогла у пісенному конкурсі Тюркбачення-2020, який проходив у Стамбулі у онлайн-форматі, через карантинні обмеження.

 

Виконавиця здобула перше місце серед 26 учасників із авторською піснею гагаузькою мовою «Tikenli yol» («Тернистий шлях»).

 

Як передає Україна молода, про це повідомляють на офіційному сайті конкурсу в понеділок.

 

З перемогою виконавицю привітав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

 

«Щиро вітаю українку гагаузького походження Наталі Папазоглу із перемогою в престижному у тюркському світі пісенному конкурсі Тюркбачення 2020», - написав міністр МЗС у соцмережах.

 

«Тюркбачення» – це щорічний пісенний конкурс, подібний до «Євробачення».

 

У ньому можуть брати участь представники тюркських країн та регіонів, а також учасники, які є тюрками за національністю.

 

Наталія Папазоглу, яка народилася в Калуші на Прикарпатті, планувала ще 2016 року взяти участь у цьому конкурсі з іншою піснею гагаузькою мовою і пройшла український відбір, але того року конкурс не відбувся — як зірвалися й кілька спроб провести його у наступні роки.

 

В українському конкурсі «X-Фактор» 2015 року Наталія Папазоглу дійшла до півфіналу.

 

 

До слова, перед цьогорічним конкурсом «Тюркбачення» відбулося тричі — в 2013, 2014 і 2015 роках. У першому з них, 2013 року, співачка з України Фазіле Ібраїмова з Криму здобула третє місце.

 

Як повідомляла "УМ", організатори міжнародного музичного конкурсу "Євробачення-2020" представили чотири варіанти проведення заходу наступного 2021 року.