«Нас не чують»: біля Кабміну мітингували Полякова та Alyona Alyona

14:22, 03.09.2020
«Нас не чують»: біля Кабміну мітингували Полякова та Alyona Alyona

Основна вимога — дати можливість працювати і створити умови, які дозволять індустрії вижити.

Українські артисти, організатори фестивалів та концертів, а також «Українська музична профспілка» прийшли з мітингом під будівлю Кабінету міністрів на підтримку концертно-музичної індустрії. В акції під назвою «Нас не чують» взяли участь Оля Полякова, Alyona Alyona, Аліна Паш, шоумен Андрій Джеджула, а також низка інших діячів шоу-бізнесу.

 

Мітинг зібрав близько 100 осіб. Вони протестують проти вибіркових карантинних обмежень та дискримінації організаторів концертів. Основна вимога — дати можливість працювати і створити умови, які дозволять індустрії вижити.

 

В руках у протестувальників плакати: "Нас не чують", "Карайте винних, а не всіх підряд", "Ми проти дискримінації", "Кабмін, не порушуй конституцію".

 

 

 

 

 

«Останніми діями КМУ у вигляді постанови 720 від 26 серпня ми вже не можемо миритися. Тепер організаторів поділяють ще й за таким принципом: ті, що при реєстрації бізнесу вибрали «концертний» КВЕД як основний, мають право проводити культурні заходи. Всі інші — ні. Хоча насправді всі розуміють, що основний КВЕД — це формальність при реєстрації СПД, і взагалі КВЕДи потрібні тільки для статистики», — заявили організатори.

 

Серед іншого, учасники протесту вимагають від прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль створити робочу групу за участю представників музичної індустрії з одного боку і МОЗ, Мінкультури і МВС з іншого для спільної розробки програми виходу з кризи.