ГогольFest запускає арт-поїзд на фестиваль до Херсона

17:42, 03.09.2020
ГогольFest запускає арт-поїзд на фестиваль до Херсона

ГогольFest – міжнародний мультидисциплінарний фестиваль.

ГогольTrain, який торік віз творчу когорту з Києва на фестиваль StartUp ГогольFest до Маріуполя, цьогоріч вирушає до Херсона.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба ГогольFest.

 

«Цього разу ми вирушаємо на мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва GogolFest DREAM, який вперше відбудеться у Херсоні з 4 до 6 вересня 2020 року», – йдеться в повідомленні.

 

GogolFest DREAM представить театральну, музичну, освітню, візуальну, перформативну та нічну програми. Фестиваль відбудеться, зокрема, на локаціях: Урбан-сад, Набережна біля готелю Фрегат, ХОАДМТ ім. Куліша, вулиця Суворова. Гранд-відкриття фестивалю «І корабель пливе» від режисера Влада Троїцького за участю легендарного гурту DakhaBrakha – на Трофейному мосту у Гідропарку.

 

Всі події GogolFest DREAM відбуватимуться згідно з вимогами МОЗ у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень.

 

ГогольTrain — окремий чартерний арт-потяг, що складатиметься з 10−12 вагонів. В центрі потяга вагони-ресторани, які на час поїздки перетворяться на центри сучасного мистецтва на колесах. «На повному ходу Вас чекає музична та електронна сцена, бар, „ресторан“, виставка, купа перформативного мистецтва та ще багато сюрпризів», — додали у ГогольFest'і.

 

Вартість квитків в обидва боки — 850 гривень (плацкарт) і 1 700 гривень (купе). У вартість також входить абонемент на GogolFestDream.

 

Презентація та відправлення ГогольTrain-2020 «Київ – Херсон – Київ» – о 21:00 на Центральному залізничному вокзалі (площа Вокзальна, 1, перша колія).

 

ГогольFest – міжнародний мультидисциплінарний фестиваль. За час існування, з 2007-го до 2020 року, його відвідали 575 тисяч глядачів; на 13 локаціях, у 3 містах відбулося 4 тис. подій, в яких взяли участь 20 500 українських та 1 200 закордонних митців з понад 40 країн світу. ГогольFest увійшов до 20 найкращих фестивалів Європи за рейтингом EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) та отримав офіційний лейбл.

 

Як повідомляла УМ, команда ГогольFest готує справжній культурний вибух у рамках проєкту GogolFest Inoculation у 2020 році.