До музею Гончара знову прийшли слідчі ДБР

17:59, 26.06.2020
До музею Гончара знову прийшли слідчі ДБР

Картини на виставці Порошенка символічно вирішили оточити ґратами та колючим дротом. (Фото з ФБ-сторінки Петра Порошенка)

Петро та Марина Порошенки відкрили виставку картин із сімейної колекції у музеї Гончара у п'ятницю, 26 червня. Картини символічно вирішили оточити ґратами та колючим дротом.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у п’ятницю.

 

«Нинішня влада спромоглася лише на один «позитив»: своїми безглуздими та незаконними діями зробила рекламу Музею Івана Гончара. Сьогодні тут відкрилася незвичайна виставка, де представлені полотна митців, більшість з яких мають безпосередній стосунок до України. Запрошую усіх відвідати цю інсталяцію. Приходьте, щоб побачити на власні очі, до чого призводять безглузді дії влади», - сказав Петро Порошенко.

 

 

Однак після того як родина Порошенків полишила музей, до нього завітали слідчі ДБР.

 

Як заявив директор музею Петро Гончар,  слідчі і цього разу не пред'явили жодних документів, а приїзд назвали необхідністю "огляду творів мистецтва". Адвокат директора музею попросив показати постанову суду, згідно із якою це можна робити, однак слідчий не виконав прохання і залишив територію музею.

 

Нагадаємо, 22 травня Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон 43 картин всесвітньо відомих художників.

 

Повідомлялося, що представники ДБР приїхали до музею Гончара, де вручили повістку про повторний виклик на допит п'ятого президента Петра Порошенка його дружині Марині, проте адвокат Порошенка цю інформацію заперечує.

 

Згодом директор музею Івана Гончара заявив, що співробітники ДБР не надали відповідного рішення суду та ввірвалися в музей, зламавши двері. У Державному бюро розслідувань запевнили, що не застосовували "будь-які заходи фізичного впливу" біля музею Івана Гончара 26 травня.