Європарламент у березні проведе «Український тиждень»

15:47, 27.02.2020
Європарламент у березні проведе «Український тиждень»

"Український тиждень", тобто низка культурних і політичних заходів , присвячених Україні, відбудеться в Брюсселі на початку березня.

 

Про це журналістам повідомив представник України при ЄС Микола Точицький, передає Урядовий кур’єр.

 

Так, повідомляється, що у перший день "Українського тижня" заплановано дискусію, присвячену процесу реформ в Україні, в якій візьмуть участь члени Європарламенту, депутати Верховної Ради, представники експертних кіл.

 

Планується, що в офіційній церемонії відкриття "Українського тижня" візьме участь президент Європарламенту Давід Сассолі.

 

"У березні виповнюється шість років від початку злочинної окупації Росією українського Криму, тому один із днів "Українського тижня" буде присвячено кримському питанню", - повідомив дипломат. У дискусії щодо ситуації на анексованому півострові візьме участь віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

 

У стінах Європарламенту демонструватимуть фільм Нарімана Алієва "Додому".

 

Точицький наголосив, що за останні місяці діалог між Україною та ЄС розвивається надзвичайно прагматично, а представники нової Єврокомісії виявляють до нашої країни посилений інтерес.

 

Він повідомив, що у березні Україну відвідає глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, який висловив бажання побувати на Донбасі, а також спеціальний представник ЄС із питань прав людини Еймон Гілмор. Окрім цього, у червні в Брюсселі пройде саміт формату "Східного партнерства" за участі України, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Білорусі й Молдови.

 

"Ми хочемо, щоб програми, які є в межах "Східного партнерства", були використані для посилення нашого шляху в напрямі європейської інтеграції", — зазначив український дипломат.

 

Як повідомляла УМ, в Україні вперше відбувся 10-годинний Освітній телемарафон