Олег Винник втрапив у скандал через війну з Росією (відео)

16:12, 08.10.2018
Олег Винник втрапив у скандал через війну з Росією (відео)

Процеси, які нині відбуваються в Україні, для Олега Винника є "незрозумілими"

Популярний поп-виконавець Олег Винник виступив з низкою неоднозначних заяв. 
 
Зокрема, він назвав війну з Росією "братовбивчою", а Майдан - "штучним", і зізнався, що йому соромно за події в Україні.
 
Про це Винник сказав в інтерв'ю на телеканалі "Прямий".
 
"Два народи, дуже близьких один до одного, брати вбивають один одного", - сказав співак.
 
Окрім того, Майдан і розпочаті після нього реформи поп-виконавець вважає "зайвими" і "штучними".
 
"Мені здається, що все, що трапилося в нашій країні в крайній час - це було все зайве. Мені здається, що штучно. І Майдан, і інше…", - стверджує Винник.
 
На уточнююче запитання журналіста Матвія Ганопольського "А яка є подія в країні, за яку вам соромно?", співак відповів: "Мені за все соромно".
 
Процеси, які нині відбуваються в Україні, для Олега Винника є "незрозумілими".
 
Також ведучий запитав співака: "А який у нас зараз час?". На що той відповів:
 
"Складний, незрозумілий, з горем, про яке ми говорили. Невизначеність. Ми не знаємо, що буде завтра. Я не знаю, чи правильні закони, по яким ми маємо жити".
 

Відповідний фрагмент розмови можна подивитись з 38:00 по 40:30 хвилину.
 
Як відомо, Олег Винник має репертуар переважно з російськомовних пісень.
 
На думку ЗМІ та оглядачів, виконавець успішно зайняв у масовій культурі суто комерційну нішу, вивільнену після заборони концертів російського пропутінського виконавця Стаса Михайлова.
 
А після виступу в червні 2018 року в Івано-Франківську Винника звинуватили у "пропаганді алкоголізму, розпусних фантазій, подружньої зради й антихристиянства". 
 
Як повідомляла "УМ", Верховній Раді пропонують позбавити українських співачок Таїсію Повалій та Ані Лорак звань народних артисток, а Світлану Лободу й Віталія Козловського - звань заслужених артистів України. Крім того, пропонується позбавити звання "народний артист України" російських співаків Філіпа Кіркорова й Миколу Баскова, а також російського кінорежисера, сценариста й продюсера Володимира Бортка.