Туск пропонує Сейму запровадити санкції на російську та білоруську сільгосппродукцію

17:50, 04.03.2024
Туск пропонує Сейму запровадити санкції на російську та білоруську сільгосппродукцію

Дональд Туск під час зустрічі з Інгрідою Шимоніте. (NUOTRAUKOS: ELTA / JULIUS KALINSKAS Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/ar-karo-atveju-lenku-kariuomene-ateitu-i-pagalba-lietuvai-tuskas-pasisako-aiskiai-ir-grieztai-96029857)

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск обіцяє офіційно звернутися до польського Сейму щодо запровадження санкцій проти російської та білоруської сільськогосподарської продукції.

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву Туска наводить видання Delfi у понеділок.

 

Зокрема, польський прем’єр заявив пресіпісля зустрічі з прем'єркою Литви Інгрідою Шимоніте.

 

"Хвилину тому я повідомив прем'єр-міністру, що сьогодні звернуся до маршалка польського Сейму щодо запровадження санкцій на російську та білоруську сільськогосподарську продукцію".

 

І додав: "Йдеться не тільки про посилення санкцій через напад на Україну та співпрацю Білорусі з Росією, а й про посилення захисту аграрного сектору Литви та Польщі".

 

Пан Туск підкреслив, що одним із головних завдань ЄС має стати блокування експорту російської та білоруської сільгосппродукції.

 

"Ринки дійсно відчувають великий тиск через війну. І, поза всяким сумнівом, одне з головних завдань – це блокування експорту з Росії та Білорусі в країни, які традиційно були одержувачами цієї продукції", – заявив вн.

 

Своєю чергою пан Шимоніте підтримала Туска, однак підкреслила, що це має бути спільне рішення країн ЄС, інакше рф знайде шляхи обходу подібних обмежень.

 

Нагадаємо, латвійський парламент прийняв тимчасову заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з росії та Білорусі щонайменше до липня 2025 року. Латвія заявила, що цей крок спрямований на розрив економічних зв’язків з країнами-агресорами та доповнює санкції ЄС.

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський вважає, що ситуація на польському кордоні давно вийшла за межі економіки й моралі.