Ситуація у Польщі вийшла за межі економіки й моралі – Зеленський

00:11, 04.03.2024
Ситуація у Польщі вийшла за межі економіки й моралі – Зеленський

Вечірнє звернення Президента. (Фото: сайт ОП)

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на польському кордоні давно вийшла за межі економіки й моралі.

 

Як інформує УМ, про це 3 березня сказав Зеленський у вечірньому звернені.

 

"Потрібно знайти нарешті рішення і щодо ситуації, зокрема, на польському кордоні, яка вже давно вийшла за межі і економіки, і моралі.

 

Просто неможливо пояснити, як складнощі країни, що стікає кров’ю, можна використовувати у внутрішній політичній боротьбі. Втім, ми пройдемо й це.

 

Я впевнений, що Україна здатна вистояти, досягне своїх цілей і переможе російський терор. Разом ми здатні це забезпечити", - сказав український Президент.

 

Нагадаємо, що численні фермерські протести відбуваються по всій Польщі вже кілька днів поспіль. Їхні учасники блокують дороги, автостради, автомагістралі та прикордонні переходи з Україною. Фермери виступають проти напливу українських товарів, а також проти європейської політики, пов'язаної з так званим "Зеленим курсом" ЄС.

 

Раніше повідомляли, що українські водії та польська поліція, яка заблокувала їх біля пункту пропуску Корчова на кордоні, змогли залагодити суперечку за допомоги українських дипломатів.

 

Держприкордонслужба України 3 березня повідомила, що на українсько-польському кордоні продовжують блокувати всі шість напрямків, на території Польщі в бік України очікують можливості проїзду понад 2400 вантажних транспортних засобів.

 

Як повідомляла УМ, Польська затятість: заблоковано усі 6 напрямків на кордоні, тисячі фур в очікуванні.