Україна направила ноту до Єврокомісії щодо будівництва «росатомом» АЕС в Угорщині

19:39, 08.06.2023
Україна направила ноту до Єврокомісії щодо будівництва «росатомом» АЕС в Угорщині

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. (facebook.com/dshmyhal)

Офіційний Київ направив ноту до Європейської комісії щодо реалізації «росатомом» проєкту будівництва ядерних реакторів в Угорщині. Україна очікує що керівництво ЄС перегляне це рішення.

 

Як інформує Україна молода, про це на своєму телеграм-каналі заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у четвер.

 

«Очікуємо, що попереднє рішення щодо реалізації "росатомом" проєкту будівництва ядерних реакторів в Угорщині буде переглянуто. Порушив це питання під час виступу на сесії, присвяченій Україні, в межах зустрічі Ради ОЕСР на міністерському рівні», - написав глава уряду.  

 

Прем’єр також зазначив, що на тлі катастрофи на Каховській ГЕС та окупації Запорізької АЕС такі кроки виглядають сюрреалістично.

 

«росатом» є частиною путінського режиму, який підтримує його терористичні дії та наражає на небезпеку ядерні об’єкти», - наголосив Шмигаль.

 

І зауважив, що санкції проти росії мають бути посилені, зокрема в таких сферах як атомна енергетика.

 

«Ми повинні зробити все, щоб business as usual із країною-терористом був неможливий і не підтримував більше російську воєнну машину», - резюмував Денис Шмигаль.

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці травня Європейська комісія дозволила подальшу участь «росатома» в добудові нових блоків єдиної угорської атомної електростанції «Пакш».