Ракетний терор: в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції

16:24, 11.12.2022
Ракетний терор: в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції

Наслідки ударів по енергетичній інфраструктурі України (Фото Укренерго)

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що внаслідок восьми ракетних російських атак в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції. Окрім цього, різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Фейсбуці.

 

«В енергосистемі України залишається суттєвий дефіцит потужності. Після восьми хвиль ракетних атак в країні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Кожен із нас має усвідомити, що цю зиму ми будемо проходити з суттєвими обмеженнями споживання електроенергії»,– зазначив глава Кабінету Міністрів.

 

Він додав, що уряд доручив Міністерству енергетики України визначити та подати на розгляд чіткі пріоритети включення електропостачання.

 

Шмигаль уточнив, що перший пріоритет — критична інфраструктура й лікарні, другий пріоритет — підприємства та об’єкти військово-промислового комплексу, третій пріоритет — бізнес, який виготовляє критично важливі для країни товари та продукти, четвертий пріоритет — житловий сектор.

 

Як відомо, країни-учасниці Міжнародної консультативної ради при Міністерстві енергетики України передали обладнання для відновлення енергоінфраструктури на мільйони євро.

 

Як повідомляла УМ, після восьмого масованого обстрілу по українських міста, запроваджуються екстрені вимкнення електроенергії.