Європейський інвестиційний банк виділив майже 1,6 млрд євро на відбудову України

19:02, 25.07.2022
Європейський інвестиційний банк виділив майже 1,6 млрд євро на відбудову України

Кошти виділені в межах програми термінового реагування Європейського інвестиційного банку EIB Ukraine Solidarity. (Фото з відкритих джерел)

Європейський інвестиційний банк виділив Україні 1,59 мільярда євро фінансової допомоги для відновлення найважливішої пошкодженої інфраструктури та важливих проєктів, спрямовані на задоволення нагальних потреб українців.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві Європейської комісії в понеділок.

 

Зазначається, що кошти виділені в межах програми термінового реагування Європейського інвестиційного банку EIB Ukraine Solidarity.

 

Це вже другий пакет допомоги в межах програми: перший, у розмірі 668 мільйонів євро, був повністю виплачений протягом місяця після початку війни.

 

При цьому, 1,05 мільярда будуть надані Україні негайно, їх спрямують передовсім на ремонт пошкодженої інфраструктури й невідкладні заходи в енергетиці.

 

Тоді як решта 540 мільйонів євро будуть скеровані на відновлення проєктів ЄІБ в Україні, де це можливо, в галузях енергетики, енергоефективності, доріг, транспорту, освіти та інфраструктури, а також програм реконструкції та відновлення.

 

Точний час виділення цих коштів залежатиме від стану просування основних проєктів.

 

"Другий пакет допомоги в межах заходів солідарності ЄІБ в Україні допоможе відновити роботу основних послуг і запустити найважливішу інфраструктуру, посилити стійкість країни та зберегти економічну стабільність", – наголошують в Єврокомісії.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні Європейський Союз офіційно виділив Україні ще €500 мільйонів військової допомоги для підвищення стійкості Збройних сил у боротьбі з російським агресором.

 

Загальний обсяг наданої країні з 24 лютого допомоги склав 2,5 мільярда євро.