Польща і країни Балтії почали процес транспортної ізоляції рф

14:25, 04.04.2022
Польща і країни Балтії почали процес транспортної ізоляції рф

Польща почала процес транспортної ізоляції рф і білорусі. (facebook.com/STRAZGRANICZNA)

Повну автомобільну блокаду готують для Росії та Білорусі Польща, Литва, Латвія та Естонія, які по-справжньому стали братськими з Україною.

 

Вони мають намір закрити кордони з рф та бр для автомобільного транспорту. Це повністю відріже ці дві країни від торговельного автосполучення з Європою. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм


Польща, Латвія, Литва та Естонія в найближчі 48-72 години розпочнуть процес повної ізоляції Росії.


У разі позитивного рішення, кордони з РФ та Білоруссю будуть повністю закриті, а значить автосполучення та всі транспортні перевезення стануть неможливими, пояснив Найєм.


«Минулого тижня ми офіційно звернулись до наших колег з проханням зупинити будь-яке автомобільне сполучення з РФ та РБ. Дякуємо усім міністрам транспорту перелічених країн. Реакція миттєва. Чекаємо остаточного результату», – написав Найєм. 


Як відомо, Росія межує з Норвегією та Фінляндією, через які немає сполучення автотранспортом з іншими країнами. Також є кордони з Естонією, Латвією, Литвою, Польщею, Білорусією, Україною, Грузією, Азербайджаном, Казахстаном, КНР, Монголією, КНДР, а також частково визнаними Абхазією, Південною Осетією, при цьому лише морем межує ще з Японією та США. 


Додамо, що ЄС планує ввести нові санкції проти РФ після звірств на Київщині. Також ЄС звинуватив російську владу у звірствах в українських містах.


Напередодні Литва, як перша країна ЄС, повністю відмовилась від російського газу.


Як повідомляла УМ, ЄС удвічі збільшує військово-фінансову підтримку Україні. Допомогу на придбання озброєння Європейський Союз збільшив до 1 мільярда євро.