Відкрите небо: Рада ратифікувала угоду з Євросоюзом

13:17, 17.02.2022
Відкрите небо: Рада ратифікувала угоду з Євросоюзом

За ратифікацію угоди про спільний авіапростір з Європейським Союзом проголосувало 311 депутатів (Фото з сайту Pixabay)

Верховна рада на засіданні проголосувала за ратифікацію угоди про спільний авіапростір з Європейським Союзом, яку ще називають авіаційним безвізом. За це проголосувало 311 депутатів.


Як інформує Україна молода, про це стало відомо із засідання Верховної Ради.


Йдеться про ухвалення в цілому проєкту закону Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про спільний авіаційний простір (№0144), яку 12 жовтня 2021 року підписали під час саміту Украна —ЄС прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, верховний представник Євросоюзу з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель та посол головуючої в Раді ЄС Республіки Словенія Томаж Менцін.


Угода про спільний авіаційний простір означає запровадження своєрідного авіаційного безвізу одночасно для українських та європейських авіаперевізників.


Це означає високі стандарти безпеки польотів, нові можливості для громадян і бізнесу, більше рейсів та ширша географія подорожей.


Зменшиться адміністративне навантаження на українські авіакомпанії, оскільки авіаперевізники зможуть самостійно домовлятися про рейси та їх кількість з аеропортами.


Крім того, Євросоюз визнаватиме українські сертифікати, видані літакам, виробленим в Україні.


Як повідомляла УМ,  Верховна  Рада підтримали закон "Про вихід України з рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав" (№0065).