РФ припиняє поставки вугілля в Україну

10:48, 29.10.2021
РФ припиняє поставки вугілля в Україну

Війна з РФ триває не лише на сході УКраїни. (Фото: DR)

Голова Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Росія з 1 листопада 2021 року припиняє поставки енергетичного вугілля в Україну.

 

Як інформує УМ, про це Герус написав у Телеграмі.

 

«З 1 листопада Російська Федерація зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну. Мова іде про вугілля марки А (антрацит) та П (пісне). Таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Славянська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ)», - написав Герус.

 

Із посиланням на інформацію учасників ринку Герус повідомив, що заборона не розповсюджується на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, яке використовується для потреб енергетики.

 

За даними Міністерства енергетики, у листопаді українські енергокомпанії планують імпортувати 562 тис. тонн вугілля.

 

На ранок 25 жовтня 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) становили 701,3 тис. тонн, що на 6,9% менше порівняно із запасами на 18 жовтня.

 

Як повідомляла УМ, Нацкомісія з енергетики та тарифів на засіданні 26 травня ухвалила заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року.