МВФ надасть Україні близько $2,7 мільярда до Дня незалежності

11:58, 03.08.2021
МВФ надасть Україні близько $2,7 мільярда до Дня незалежності

Керуючі МВФ більшістю голосові фінально затвердили алокацію СПЗ на 650 млрд дол. (Фото IMF)

Міжнародний валютний фонд ухвалив новий загальний розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) на відновлення світової економіки у розмірі 650 млрд доларів, з яких Україна отримає 2,7 млрд доларів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це написав заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован у соцмережах у вівторок.

 

"Ввечері 2 серпня керуючі МВФ більшістю голосові фінально затвердили алокацію СПЗ на 650 млрд дол., з яких Україна безоплатно та безумовно отримає понад 2,7 млрд дол. Саме розміщення пройде 23 серпня", - написав Рашкован.

 

На його думку, це гарний подарунок для України, який вона отримає ще й до 30-річчя незалежності.

 

Нагадаємо, виконавча рада МВФ погодилася з пропозицією директора-розпорядника Фонду Крісталіни Георгієвої про новий загальний розподіл СПЗ у розмірі, еквівалентному 650 млрд дол. (найбільший розподіл в історії МВФ), для задоволення довгострокових глобальних потреб у резервах під час найглибшої кризи з часів Великої депресії.

 

Пані Георгієва пообіцяла представити цю пропозицію про новий розподіл СПЗ раді керуючих МВФ для розгляду та затвердження. Зважаючи на розмір квоти України в МВФ (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд дол.

 

Спеціальні права запозичення (англ. Special Drawing Rights, SDR) – штучний резервний і платіжний засіб, емітований Міжнародним валютним фондом. Має тільки безготівкову форму у вигляді записів на банківських рахунках. Цей платіжний засіб було створено МВФ у 1969 році як додаток до існуючих резервних активів країн-членів Фонду.

 

Як повідомляла "УМ", раніше у Нацбанку назвали причину зміцнення гривні.