«Доступна іпотека» під 7% стартувала

12:19, 01.03.2021
«Доступна іпотека» під 7% стартувала

Видано перші кредити.

1 лютого, відбулася церемонія підписання перших кредитних договорів між банками та позичальниками в межах державної програми "Доступна іпотека 7%". Видано перші кредити.

 

Відповідна церемонія відбулася під час всеукраїнського форуму "Україна 30", інформує РБК-Україна.

 

"Хочу привітати щасливих власників квартир... Ті, хто хоче покращити свої житлові умови, можуть долучитися до програми", - заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

 

Перший договір підписали сім'ї Лапченко та Максимюк.

 

Нагадаємо, перші сім українських банків 26 лютого підписали з Фондом розвитку підприємництва угоди про компенсацію з держбюджету частини кредитної ставки до рівня 7% річних.

 

Участь у програмі можуть взяти участь українці, середньомісячний дохід яких і кожного з членів за останні шість місяців не перевищує десятикратного розміру середньої місячної заробітної плати у відповідному регіоні України.

 

Кабінет міністрів на засіданні 15 лютого вніс зміни в Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів. Постановою істотно спрощуються критерії для позичальників.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів спільно з Національним банком України (НБУ) працює над створенням можливості надання іпотеки під 5%