Шмигаль не пов’язує повінь із вирубкою лісів

18:30, 24.06.2020
Шмигаль не пов’язує повінь із вирубкою лісів

Таку картину побачили прем'єр Шмигаль і міністр МВС Аваков під час обльоту найзатопленіших районів Прикарпаття.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не готовий визнати, що причинами повеней на Буковині і Прикарпатті є варварські  вирубки лісів, хоча це очевидно для більшості фахівців.

 

Тож пан Шмигаль щодо вирубок не каже ані слова, а лише обіцяє в майбутньому провести аудит усіх лісів.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це прем’єр сказав під час брифінгу в середу.

 

Зокрема, на думку Шмигаля, причиною підтоплень в Івано-Франківській області є велика кількість опадів, з якою не справляється ліс Карпат.

 

"Фактично, та норма опадів, яка випала за останні три дні, була в рази більшою, ніж може спожити цілий карпатський ліс, який не стримував ці потоки води. Це, напевно, питання вже більше до науки, як відбуваються трагедії, з чого вони беруться, які причини", - каже глава уряду.

 

Прем’єр розповів, що вирубка лісу за останні п’ять років скоротилася на 20%. Також, за його даними, нібито показує гарні результати електронне чіпування дерев.

 

 

Як повідомляла УМ, через сильні зливи в Україні, які почалися 22 червня і не припинилися досі, затопило вісім областей. Найбільше постраждали західні регіони – Прикарпаття, Буковина і Закарпаття.

 

На захід країни - в Івано-Іранківську область - сьогодні виїхали прем’єр-міністр Денис Шмигаль та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

Для ліквідації наслідків стихії на заході України задіюють великогабаритну техніку Національної гвардії України.